رد کردن لینک ها

درس‌های نمایشگاه ترکیه برای شرکت‌های ایرانی

درس‌های نمایشگاه ترکیه برای شرکت‌های ایرانی

میلاد غیاث‌الدین

مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت ویراتک

درس‌های نمایشگاه ترکیه برای شرکت‌های ایرانی

راه‌اندازی نمایشگاه در ابعاد منطقه‌ای حتی فرامنطقه‌ای برای آشنایی صنعتگران ایرانی با نوآوری ، ادبیات و ابداعات جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است و لازمه این امر فراهم‌سازی شرایط برای ورود شرکت‌های بزرگ خارجی به کشور از یک‌سو و تسهیل حضور شرکت‌های مختلف داخلی در نمایشگاه‌های بین‌المللی است که می‌تواند زمینه‌های ارتباط بین شرکت‌های مختلف را فراهم سازد. در این بین برگزاری نمایشگاه ترکیه هرچند یک نمایشگاه بسیار پیشرفته نیست، اما استانداردهای خوبی در آن رعایت شده بود.

بخش مواد اولیه قوی‌تر از صنعت

به رغم ارزیابی مطلوب از این نمایشگاه ترکیه‌ای اما می‌توان گفت نسبت به منطقه، شرکت‌کنندگان برجسته‌ای در این نمایشگاه حضور داشتند؛ در عین حال از نظر کمّی تعداد شرکت‌ها در مقایسه با گذشته بالاتر بودند و به نسبت نمایشگاه‌های ایران که شرکت‌کنندگان کمتری در آن حضور دارند، اغلب شرکت‌های ترکیه‌ای که تعدادشان در این صنعت زیاد است، شرکت کرده بودند. با این حال در بخش صنعتی ؛ شرکت‌های ترکیه‌ای حضوری قدرتمندی نداشتند و شاید توانایی حضور نداشته ولی در بخش مواد اولیه بسیار خوب ظاهر شده بودند.

نمایشگاه خوب اما بدون دستاورد جدید

این نمایشگاه به نسبت نمایشگاه‌های ایرانی به صورت کلی قدرتمند ظاهر شده بود، اما می‌توانست بسیار قوی‌تر باشد، یعنی شرکت‌هایی که حضور پیدا کرده بودند، شرکت‌هایی بودند که می‌توانستند درک و تعامل مشترک داشته باشد و از نظر بهای تمام شده و قیمت فروش تولیدات نزدیک به هم ارزیابی شده، رقابت داشتند و تکنولوژی‌های به کار رفته شباهت های بالایی داشت. با این حال ابداع یا اختراع جدیدی را ارائه نکرده بودند؛ هرچند آخرین دستاوردها و توانایی‌های خود را عرضه کرده و در معرض دید همگان قرار داده بودند.

* نقاط قوت نمایشگاه ترکیه

مهمترین نقطه قوت این نمایشگاه به طور کلی نظم آن بود. غرفه‌ها، سالن‌ها، ارتباطات بین بخش‌ها بسیار مناسب بود، اما از نظر شرکت‌کنندگان نقطه قوت بزرگی نسبت به قبل وجود نداشت.

اگر قرار باشد در کشور نمایشگاهی را در این حوزه برگزار کنیم، باید ابتدا بتوانیم شرکت‌های خوبی را به نمایشگاه جذب کنیم. یعنی نمایشگاه برای تشکیل‌دهنده باید دستاورد خاصی داشته باشد. بر این اساس باید نمایشگاه‌ها متنوع باشد. به عبارت ساده تر؛ به گونه‌ای نباشد که که وقتی چند نمایشگاه در سال در کشور برگزار می‌شود، با شرکت در یکی از آنها انگار در همه شرکت کرده‌ایم. به عبارت ساده‌تر باید دستاوردهای جدیدی در نمایشگاه‌های مختلف وجود داشته باشد.

درس‌های نمایشگاه ترکیه برای شرکت‌های ایرانی

نمایشگاه باید با ایده جدید و نوآوری همراه باشد تا بتواند شرکت‌های قو‌ی‌تر را ترغیب به حضور کند ؛ به گونه‌ای از آنها حمایت شود که حضور پیدا کنند. حتی خدماتی که نمایشگاه ارائه می‌دهند، کمی با قیمت پایین‌تر و تخفیف همراه باشد که شرکت‌ها بتوانند در آن حضور پیدا کنند و شرایط جذاب‌تری برایشان فراهم شود. جذابیت‌هایی برای شرکت‌ها ایجاد شود که به سهولت برای ورود به نمایشگاه تصمیم بگیرند. در غیر این صورت اگر شرکت‌های معتبر حضور پیدا نکنند، نمایشگاه دیگر رونقی نخواهد داشت؛ در عین حال باید برای بازدیدکنندگان یک کار جدید یا ایده جدید در نمایشگاه ارائه شود، در غیر این صورت با حضور چند شرکت تکراری که همیشه در نمایشگاه‌ها حضور دارند، نمی‌توان خدمات قابل توجهی به بازدیدکنندگان ارائه کرد.

یکی از زمینه‌های جذاب برای حضور افراد در نمایشگاه این است که حتما باید فضایی برای شرکت‌های نوآور، شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های کوچک با هزینه‌های پایین تدارک دیده شود تا آنها هم بتوانند رشد و حضور مناسبی داشته باشند. حتی بتوانند ایده‌ها و فعالیت‌های بزرگی که دارند که در جایی نتوانسته‌اند ارائه دهند، در آنجا به نمایش بگذارند.

بحث دیگر امکانات رفاهی نمایشگاه است که در نمایشگاه به صورت مناسبی وجود داشت. این موارد برای کسانی که در نمایشگاه برای بازدید حضور پیدا می‌کنند بسیار مهم است اگرچه در ایران کمتر دیده می‌شود؛ مثلاً در نمایشگاه بین‌المللی ایران در سالن‌هایشان هیچ جایی برای نشستن و استراحت وجود ندارد که در نمایشگاه ترکیه تمام این جوانب را در نظر گرفته بودند.

نقاط قوت و ضعف نمایشگاه ترکیه

در دنیای امروز انتظار بر این است که در برگزار کردن نمایشگاه باید همه چیز الکترونیکی شود، وابسته به کاغذ نباشیم ؛ نقشه نمایشگاه، اطلاعات غرفه‌ها، اطلاعات شرکت‌کنندگان، مکانی که می‌توانیم آنها را پیدا کنیم، اینها همه تحت یک وب‌سایت ارائه شود؛ برای صدور کارت نیاز به این نباشد که شما حتماً در جایی حضور داشته باشید.

از سوی دیگر امکانات رفاهی و دعوت از شرکت‌های بزرگ فرامنطقه‌ای نه فقط از منطقه‌ خاورمیانه  یا کشورهای اطراف و فراهم کردن شرایط حضور این شرکت‌ها در کشور مثل ویزا، مثل بلیط‌های پروازی، هتل و … به تقویت نمایشگاه در کشور کمک می‌کند تا شرکت‌ها راحت‌تر بتوانند در آنجا حضور پیدا کنند ؛ اگر قرار بر این است که ماشین‌آلات انتقال یابد، بحث گمرک آن را باید حل کرد. از این طریق نمایشگاه‌ها رونق می‌گیرد.

اگر حمایت از شرکت‌های ایرانی به شکل بهتری بود و بحث هتلینگ مرکزیت داشت و جانمایی غرفه‌ها در داخل سالن‌ها مدیریت شده بود، کارایی بهتری داشت. اما به طور کلی نمایشگاهی خوب و قابل قبول برگزار شد.

free statistics