رد کردن لینک ها

توسعه فناوری بازیافت پیشرفته کاتالیزوری

براسکم بزرگترین تولیدکننده پلی‌الفین در قاره آمریکا، کاتالیزوری تولید کرده که قابلیت تجزیه زباله‌ پلاستیکی و ساخت پلاستیک‌های جدید را دارد. محصول حاصل از این فرآیند معادل پلاستیک معمولی و کاملاً قابل بازیافت است.

براسکم (سائوپائولو، برزیل)، بزرگترین تولیدکننده پلی‌الفین در قاره آمریکا و همچنین یک رهبر بازار و تولیدکننده پیشگام پلیمرهای زیستی است. این شرکت برای تقویت تعهد جهانی خود به توسعه پایدار، به‌ویژه اهداف آن برای حذف زباله‌های پلاستیکی و مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی در مقیاس صنعتی، اعلام کرده که یک فناوری نسل جدید را برای رسیدگی به زباله‌های پلاستیکی توسعه داده است.

این فرآیند که از یک کاتالیزور اختصاصی استفاده می‌کند و مدیریت گرمای کارآمد را در خود دارد، نیاز به منابع انرژی خارجی را کاهش می‌دهد. این منجر به کاهش قابل‌توجهی در انتشار CO2 در مقایسه با فناوری‌های بازیافت پیشرفته سنتی می‌شود.

به گفته یان کالفوس، مدیر جهانی کاتالیز و چرخه فرآیندهای زیستی در براسکم، ایده این فناوری منحصر به‌فرد برای اولین‌بار در اوایل سال 2020 در ایالات‌متحده مطرح شد، اما استفاده از این فناوری به این کشور محدود نخواهد شد. راه‌اندازی جهانی با ظهور فرصت‌ها خواهد بود. ما می‌خواهیم راهی جدید برای هدایت بازیافت پیشرفته ایجاد کنیم، فرآیندی است که زباله‌های پلاستیکی را به بلوک‌های ساختمانی مولکولی مانند پروپیلن و اتیلن تبدیل می‌کند که برای ساخت پلاستیک‌های مدور جدید و مواد شیمیایی استفاده می‌شود. محصولات در نتیجه کاهش زباله‌های پلاستیکی و نیاز به سوخت‌های فسیلی در سراسر جهان است.

این پروژه بازده تولید بالایی را برای واسطه‌های ارزشمند، مانند آروماتیک‌ها و مونومرها نشان داده است که می‌توان از آنها برای بازسازی پلاستیک‌های چرخه‌ای استفاده کرد. کالفوس گفت: «امروز، این فناوری بیشتر در حال توسعه است و ما در حال افزایش راکتور خود هستیم که داده‌های مهمی را برای پشتیبانی از توسعه آینده ما ارائه می‌دهد. پروژه آزمایشی برای سال 2025 برنامه‌ریزی شده است و فناوری باید تا سال 2030 در مقیاس بزرگ در دسترس باشد.»

در فرآیند جدید براسکم، کاتالیزور به‌عنوان قیچی عمل می‌کند که زباله‌های پلاستیکی را به بلوک‌های ساختمانی مولکولی خود تجزیه می‌کند، که سپس برای ساخت پلاستیک‌های مورد استفاده در بسیاری از مواردی که در زندگی روزمره خود می‌یابیم، استفاده می‌شود. این بلوک‌های ساختمانی مولکولی که به‌عنوان مونومر نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند مستقیماً در تأسیسات فعلی تولید پلاستیک برای تولید پلاستیک‌های جدید با استفاده از مواد بازیافتی استفاده شوند. محصول حاصل از این فرآیند معادل پلاستیک معمولی و کاملاً قابل بازیافت است.

در حال حاضر، مزایای اصلی این فناوری جدید، ظرفیت ساخت کارآمد پلاستیک‌های چرخه‌ای از زباله‌های پلاستیکی و کاهش انتشار CO2 به دلیل نیازهای کمتر انرژی است. در دراز‌مدت، این فناوری جدید می‌تواند جایگزین تکنیک‌هایی شود که در حال حاضر در صنعت ساخت پلاستیک، آینده‌ای چرخه‌ای را برای نسل بعدی مهندسین پلاستیک و جامعه فراهم می‌کند.

مسیر رسیدن به اهداف

اقداماتی از این دست بخشی از تلاش‌های براسکم برای حذف زباله‌های پلاستیکی است. این شرکت قصد دارد سبد محصولات خود را به‌گونه‌ای گسترش دهد که تا سال 2025 شامل 300000 تن رزین ترموپلاستیک و محصولات شیمیایی با محتوای بازیافتی و تا سال 2030، يك میلیون تن از این محصولات باشد. همچنین، تا سال 2030، هدف آن حذف 1.5‌میلیون تن زباله پلاستیکی از ارسال به سوزاندن، دفن زباله یا دفع در محیط زیست است. در زمینه تغییرات آب و هوایی، اهداف کاهش انتشار مستقیم گازهای گلخانه‌ای تا 15‌درصد تا سال 2030 و رسیدن به بی‌طرفی کربن تا سال 2050 است.

منبع: www.braskem.com

free statistics