رد کردن لینک ها

نانوحامل‌های ضدمیکروبی نسل جدید بسته‌بندی‌های فعال

قبلا در مورد بسته‌بندی هوشمند مطالبی را عنوان کردیم. و حالا در این مقاله بسته‌بندی‌های ضدمیکروبی را بیشتر شرح خواهیم داد.

ضایعات غذایی، بخش بزرگی از هدر رفت محصول و همچنین هزینه‌های غیرقابل‌بازگشت را تشکیل می‌دهند. بنابراین علاقه زیادی برای ایجاد راه‌حل‌های جدید در راستای  کاهش یا از بین بردن ضایعات غذایی وجود دارد.

فناوری نانو ایده‌های تازه و ابتکاری زیادی را برای بسیاری از صنایع فراهم کرده است. استفاده از فناوری نانو در ساخت مواد ضدمیکروبی می‌تواند نوآوری جدید صنعت بسته‌بندی مواد غذایی برای غذاهای کمتر فرآوری شده و ارگانیکی باشد که در عین حال نیاز به ماندگاری بیشتری دارند.

بسته‌بندی‌های ضدمیکروبی

اگرچه جاذب‌های اکسیژن در حال حاضر به عنوان بسته‌بندی‌های فعال مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تعداد بسته‌بندی‌های فعال کنترل‌کننده کپک‌ها و باکتری‌ها محدود است. در حالی که اتصال نانوحامل‌های ضدمیکروبی در بسته‌بندی مواد غذایی باعث بهینه شدن عمر قفسه‌ای مواد می‌شود.

عوامل ضدمیکروبیبه دو صورت طبیعی و مصنوعی موجود است. طبیعی شامل اسیدهای آلی ضدمیکروبی، اسانس‌های روغنی و آنزیم‌ها می‌شود. برخی تحقیقات مشان می‌دهند که پلی‌ساکاریدهای زنجیره‌ بلند بسیار مقرون به صرفه است و هم برای انسان و هم برای محیط زیست بی‌خطر هستند. همچنین برخی از پلیمرهای زیستی مانند کیتوزان نیز عملکرد فوق العاده‌ای دارند. در حقیقت عوامل ضد میکروبی طبیعی گزینه ارجح هستند.

با قرار دادن عوامل ضد میکروبی در نانوحامل‌ها، ویژگی‌های عامل ضدمیکروبی با ویژگی‌های مطلوب‌تری مانند حلالیت بالا، جذب و فراهمی زیستی بهبود می‌یابد. شاید مهمترین ویژگی آن، آزادسازی کنترل شده عامل و محافظت از آن در برابر فشارهای محیطی خارجی باشد.

یکی از موثرترین عوامل ضد میکروبی، اسانس‌های‌ روغنی هستند که توسط گیاهان و موجودات زنده بی‌شماری تولید می‌شوند.  اسانس‌های روغنی گنجانده شده در نانوحامل‌ها، می‌توانند باکتری‌ها را به صورت خارجی و داخلی مورد هدف قرار دهند و از بین ببرند. از آنجا که یک جزء روغن غشای خارجی محافظ میکروب را ضعیف می‌کند، یک جز دیگر می‌تواند مکانیسم‌های داخلی را مختل کرده و در نتیجه باعث از بین رفتن آن شود.

انواع مختلف اسانس‎‌های روغنی را می‌توان برای به حداکثر رساندن قدرت ضدمیکروبی آنها ترکیب کرد. به عنوان مثال، نشان داده شده است که ترکیب پونه کوهی و رزماری علیه اشریشیا کلی، لیستریا، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس بر روی سبزیجات خام موثر است. با این حال، غذاهای دارای چربی زیاد اغلب اثر ضد میکروبی اسانس‌های روغنی  را کاهش می‌دهند، که نانوحامل‌ها می‌تواند در جلوگیری از فعل و انفعالات نامطلوب موثر باشند.

بسته‌بندی‌های جدید حاوی نانوحامل‌های ضد میکروبی از مزایای زیست‌محیطی ، بهداشتی ، اقتصادی و فنی بسیاری بهره می‌برند. اگر تولیدکنندگان به ایمن ماندن افراد در برابر مسمومیت‌های غذایی کمک کنند، فرصتی قابل توجه در بازاریابی ایجاد خواهد شد. با تحقیقات بیشتر و تلاش شرکت‌ها برای ورود نانوحامل‌های ضد میکروبی در فرآیندهای بسته‌بندی، احتمالاً شاهد عملکرد سودمند این فناوری در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی خواهیم بود.

به پایان مقاله بسته‌بندی‌های ضدمیکروبی رسیدیم. برای آشنایی بیشتر با هلدینگ تولیدکننده ظروف یکبار مصرف کلیک نمایید.

free statistics