رد کردن لینک ها

بسته بندی سبز

بسته بندی سبز

بسته­ بندی ­های بسیاری در جهان در طول روز انجام می­شود و در سراسر دنیا، جابجا می­شوند. شرکت های بزرگ دنیا همچون آمازون به طور روزانه 13 میلیون بسته بندی را به مشتریان خود ارسال می­کند.

 

با وجود اینکه صنعت بسته بندی  بسیاری از مسائل را برای مردم تسهیل کند اما آسیب­ هایی را نیز به دنبال دارد. به طور مثال، بسته بندی­ های مقوایی و کاغذی، آسیب کمتری را بر محیط زیست دارد. از طرفی، بسته بندی کالاها باعث می­شود تا هزینه­ ها برای مصرف کننده نیز افزایش پیدا کند. با توجه به عدم سازگاری برخی از آن­ ها با محیط زیست، باعث افزایش هزینه ­های دفع زباله و بازیافت نیز می­گردد.

با بررسی­ های انجام شده، سرمایه گذاران دوستدار محیط زیست، با مشاهده اثرات منفی بسته­ بندی­های ناسازگار با محیط زیست، به فکر سرمایه گذاری در صنعت بسته بندی و ایجاد بسته بندی سبز افتاده ­اند. بسته بندی سبز هم مقرون به صرفه است و هم به محیط زیست آسیب وارد نمی­کند و به گونه ­ای یک معامله برد-برد میان انسان­ها و کره زمین است. حال به تعریف و بررسی بسته بندی سبز بپردازیم:

بسته بندی سبز چیست؟

بسته بندی سبز که با نام بسته بندی پایدار نیز شناخته می­شود. مواد و روش­ هایی که استفاده می­شود که مصرف انرژی پایین­ تری را دارند و از طرفی کاهش اثرات منفی بسته بندی­ های پیشین بر محیط زیست را نیز دربرمی­گیرد.

این نوع بسته بندی شامل مواد تجزیه­ پذیر و قابل بازیافت هستند. همین خود باعث می­شود که فرآیند بازیافت تسهیل گردد و انتشار گازهای گلخانه ­ای نیز به تبع آن کاهش می­ یابد. مواد زیست تخریب پذیری که در بسته­ بندی سبز مورد استفاده قرار می­گیرد شامل دسته بندی زیر می­باشد:

  • پلاستیک­ های زیستی یا پلاستیک­های گیاهی
  • کاغذ و پلاستیک بازیافتی
  • محصولات پس مصرف مثل پلاستیک­ های فله ­ای بازیافتی

در ادامه، لیستی از چندین نمونه بسته­بندی سبز را که در بازار مورد مصرف قرار می­گیرد، می­توانید مشاهده کنید.

1-مواد زیستی بر پایه نشاسته

بسته‌بندی‌های بر پایه نشاسته ذرت، به‌ویژه، طی یک دهه گذشته با افزایش مصرف قابل توجه مواجه شده است. اگرچه این بسته‌بندی دارای خواص زیادی مشابه خواص پلاستیک است، اما از نشاسته ذرت گرفته می­شود و بر خلاف بسته‌بندی پلاستیکی، دوست‌دار محیط‌زیست است. این نوع بسته بندی­ها در بسیاری از موارد به کار گرفته می­شود؛ تولیدکنندگان می توانند از آن برای توسعه بطری نوشابه یا برای ساخت مواد مورد استفاده در بسته پرشده (loose-fill packaging)  استفاده کنند.

2-مواد زیستی گیاهی

پلی لاکتیک اسید یا PLA یک پلاستیک زیست تخریب پذیر محبوب است که از لاکتیک اسید به دست می­آید. می توان آن را به جای پلاستیک بر پایه نفت استفاده کرد و معمولاً از ضایعات کشاورزی از جمله نشاسته گیاهی ذرت، نیشکر یا ضایعات چغندر حاصل می­گردد.

نوع دیگری از محصولات بسته بندی گیاهی، مواد زیستی گیاهی کوکاکولا به نام PlantBottle است که نوعی از مواد زیستی مبتنی بر نیشکر است. PlantBottle  در سال 2009 تولید شده است و در آن زمان، ترکیب درصد مواد گیاهی آن فقط 30 درصد بوده اما مواد تشکیل دهنده آن از سال 2015، 100 درصد از بسته بندی PlantBottle از نیشکر گرفته شده است. همچنین این شرکت، دارای یک بطری 100% گیاهی است که در سال 2011 مورد مصرف عموم قرار گرفت ومدل ساخت این بطری را از چمن، پوست درخت کاج، پوسته ذرت و سایر مواد طبیعی تولید می کند. این نوع بسته بندی­های گیاهی، کاملاً قابل بازیافت هستند و بسیار سریع‌تر از بسته بندی­های پلاستیکی بر پایه نفت، تجزیه می‌شوند.

3- بسته بندی حبابی

بسته ­بندی­ های حباب‌دار قدیمی سرگرم‌کننده است اما چون پلاستیک غیرقابل تجزیه زیستی است و وقتی در محل‌های دفن زباله قرار می‌گیرد، آسیب­ های بسیاری به محیط زیست وارد می­کند. اخیراً بسیاری از شرکت ها به یک جایگزین روی آورده اند و آن، روکش حباب دار است. روکش حباب دار ، به صورت مقوای راه راه است که برای ایجاد یک سطح نرم استفاده می­شود و به عنوان بسته بندی محافظ برای مواد شکننده مور استفاده قرار می­گیرد.

بسته بندی حبابی

 

4-بسته بندی بر پایه قارچ

شاید در نگاه اول بسته بندی بر پایه قارچ کمی عجیب به نظر برسد و صرفاً آن­ها به مصارف محدود همچون رستوران­ها در نظر بگیرید اما بسته بندی بر پایه قارچ، در کاربردهای بسته بندی تجاری نیز موفق بوده است. بسته بندی قارچ از ضایعات کشاورزی استفاده می­کند که در آن از ریشه­های قارچ معمولاً استفاده می­شود و برای اتصال مواد به کار گرفته می­شود و بسیار زیست تخریب پذیر و سازگار با محیط زیست است.

5- مقوا و کاغذ بازیافتی

با اینکه بسته بندی­های قدیمی مانند مقوا و کاغذ بازیافتی مانند برخی از بسته بندی­های بر پایه مواد زیستی مورد استقبال رسانه­ها قرار نمی­گیرند، اما همچنان ویژگی­های منحصربفرد خود را دارند و مورد استفاده قرار می­گیرند و زمانی که به صورت پایدار یا از مواد 100% بازیافتی تهیه شده باشند، این مواد به دلیل زیست تخریب پذیری و دوستدار محیط زیست بودن، انتخاب بسیار خوبی هستند.

6- پلاستیک های بازیافتی پس از مصرف

اگرچه 100% پلاستیک های بازیافتی پس از مصرف زیست تخریب پذیر نیستند، اما همچنان با کاهش نیاز به تولید پلاستیک­های جدید از نفت که هزینه بالایی در انرژی، انتشار کربن و گازهای گلخانه ای دارد، به محیط زیست کمک می کنند. در جایی که بسته بندی مواد زیستی جدید یک گزینه نیست، پلاستیک های بازیافتی پس از مصرف یک جایگزین سازگار با محیط زیست است.

7- پارچه های ارگانیک

پارچه های ارگانیک مانند کنف، کتان، پنبه بازیافتی و حتی برگ های نخل، موز و آناناس می توانند جایگزین کیسه­ها و ظروف پلاستیکی شوند. این نوع مواد در 100 روز در محیط زیست تجزیه می­شوند و این رقم قابل مقایسه با زمان تجزیه پلاستیک نیست و بنابراین به طور باورنکردنی سازگار با محیط زیست هستند.

ما در طب پلاستیک به دنبال راه حل های دوستدار محیط زیست در تولید هستیم. تحقیق و توسعه در زمینه ی تولید محصولات زیست تخریب پذیر، استفاده از موادی همچون PLA  در محصولات و تولید ظروف قابل شستشوی چندبار مصرف از مواردیست که تا امروز در شرکت ما مورد بررسی و اجرا قرار گرفته است.

همچنین طب  پلاستیک  با تاسیس شرکت ازنو در زمینه بازیافت در راستای مسئولیت اجتماعی خود قدم برداشته است.

منابع:

www.bulkbagreclamation.com

www.diamond-box.co.uk

free statistics