گامشماری توسعه در بستر نوآوری
برخلاف اين ذهنيت كه شركتهاي توليدي نميتوانند در نوآوري، با شركتهاي تراز اول جهاني رقابت كنند اما هلدينگ طب پلاستيك در اين راستا به موفقيتهاي چشمگيري رسيده است.
دکتر محسن هاشمی، قائممقام هلدینگ طب پلاستیک نوین در خصوص آخرین وضعیت نوآوری در این شرکت به بررسی ذات و اهمیت نوآوری پرداخت و با یک سوال صحبتهای خود را اینگونه آغاز کرد: در ابتدا باید ببینیم نوآوری چیست؟ آن چیزی که معمولاً در مقالات و کتابها نوشته میشود، ایجاد هر نوع تغییر در محصولات یا خدمات یا روشهای ارائه آنها که در راستای پاسخگویی به نیاز بازار باشد را میتوان بهعنوان نوآوری نام برد. معمولاً نوآوری برای شرکتها یک مزیت رقابتی ایجاد میکند و اینکه میتواند این نوآوری برای تکنولوژیهای جدید و همچنین نوآوری در انجام روشهای کار باشد. باید به این نکته توجه کرد که در دنیای امروز، نوآوری بسیار سخت شده است. با توجه به رشد عجیب و فزاینده تکنولوژیها، معمولاً دیگر نوآوری در تکنولوژی نیز فعالیتی پرهزینه، دشوار و بسیار سریع شده است. ذهنیت بر این است که شرکتهای تولیدی همچون هلدینگ طب پلاستیک شاید نتوانند با این سرعت رشد نوآوری در تکنولوژی با شرکتهای تراز اول جهانی با محوریت قارههای آمریکا و اروپا رقابت کنند. زیرا هزینهای که رقبای بزرگ جهانی در بحثهای R&D (تحقیق و توسعه) و سرمایهگذاریهایشان انجام میدهند، اصلاً قابل مقایسه با سرمایهگذاریها در کشورهایی همچون ایران نیست، که البته دلیل آن را باید در حجم تولید و فروش آنها نیز جستوجو کرد. باید بر این نکته تأکید کرد که فضایی که آنها در آن مشغول هستند با ما قابل قیاس نیست. اما اگر بخواهيم منصفانه بگویيم، کارهایی که ما در طب پلاستیک انجام دادیم، در حد خودمان هم در بحث تکنولوژی و هم در روش انجام کار، نوآوری داشتیم. شاید بتوان گفت که مهمترین نوآوری طب پلاستیک از دیدگاه من، این است که توانستهایم در مدلهای کسب و کار تغییراتی را ایجاد کنیم و نوآوریهایمان بیشتر در روشهای انجام فعالیتها بوده و البته که در بخش تکنولوژی هم نوآوری داشتیم. اما میتوان اینطور گفت که مهمترین نوآوریمان، توجه به خردهفروشی با برند پیکنیک بود؛ که بسیار قوی وارد شدیم و توانستیم توزیع مویرگی را با ارقامي بسیار خوب و جذاب فعال کنیم. در حال حاضر بزرگترین مشتری هلدینگ طب پلاستیک نوین، شرکت پیکنیک است که عملاً در حال انجام فعالیتهای محوله با تمرکز بر خردهفروشی و فروش و توزیع مویرگی است.
دکتر محسن هاشمی در ادامه این گفتوگو به فضای مجازی اشاره کرد و گفت: مورد بعدی حضور پرقدرت در فضای مجازی است كه سعی کردهایم تغییرات مهمی در برنامههایمان ایجاد کنیم. حضور در فضای مجازی را بهعنوان ابزاری جدید برای کسب و کار در اولویت کاریمان قرار دادهایم.
وی در ادامه عنوان کرد: بحث بعدی که میتوانم عنوان کنم حضور طب پلاستیک در یک حوزه جدید است که در ایران ایجاد شده و آنهم بحث فروشگاههای زنجیرهای است. فروشگاههایی مانند افق کوروش، دیلیها و رفاه همچنین فروشگاههای اتکا که از قدیم بودند. ظاهراً این رویکرد یک بازار جذاب بوده، از قدیم وجود داشته و بسیاری از شرکتها وارد آن شدهاند. ما هم سعی کردیم تا از این مقوله عقب نمانيم. حضور در بازارهای جدید با محوریت فروشگاه زنجیرهای را میتوان جزو تغییرات نوآوری طب پلاستیک در نظر گرفت.
مدیر بخش سیستمها و روشهای طب پلاستیک در ادامه گفت: در کنار موارد ذکر شده؛ سعی کردیم در زنجیره تأمین وارد شویم. با بحثها و جلساتی که در شرکت داشتیم، تلاش داریم تا از طریق شرکت ویرابسپار، بتوانیم یکسری تغییرات را روی فرمولاسیون اعمال کنیم.
محسن هاشمی در ادامه عنوان کرد: بحث دیگر، تکمیل سبد کالایی طب پلاستیک یا ورود در بازارهای همخانواده خودمان است. در برند محصولات مادر و کودک، همیشه یک ضعفی وجود داشت. معمولاً کالاهای خارجی این بازار را قبضه کرده و در اختیار خود گرفته بودند و کالای باکیفیت داخلی، بسیار کم مشاهده میشد. با رصد این وضعیت ما وارد این حوزه شدیم؛ بسیار پرقدرت و با یک تیم حرفهای به بازار مادر و کودک ورود کردیم و البته نمونههایی هم که ارائه شده، با استقبال خیلی خوبی مواجه گرديد و هم اینکه از نظر کیفیت میتوانم بگویم که هیچ تفاوتی با نمونههای اروپایی خودشان ندارند و واقعیت این است که بنده از دیدگاه یک مصرفکننده اگر بخواهم بگویم، اين است كه هيچ تفاوتي حس نمیکنم و یک سر و گردن از محصولاتی که در این بازار در حال تولید ميباشد، بالاتر است.
به عنوان یک جمعبندی میتوان عنوان داشت، در تکنولوژیها نوآوری داشتهایم، ولی شاید زیاد به چشم نیاید. نوع تکنولوژیاي که استفاده میکنیم، شاید در حد شرکتهای اروپایی نباشد یا حداقل با آنها فاصله داشته باشيم، اما میتوانیم بگوییم که در نوآوری در روشهای انجام کار و تغییر در مدلهای کسب و کار موفق بودهایم.